divendres, 25 de juliol del 2008

Nens saharauis

Un estiu més als nostres pobles de Catalunya han tornat els nens i nenes del Sàhara per passar uns dies de colònies...
Molt esporàdicament se'n parla d'un conflicte que fa més de trenta anys que s'arrossega i que el pateixen especialment els infants. Fa més de deu anys vaig tenir l'ocasió de conèixer i col·laborar amb l'entitat local del meu poble que s'encarrega de tals colònies i d'aquella experiència en va sortir un conte que sortirà publicat en el recull "Petits naufragis".
El Poble Saharaui encara necessita la solidaritat de molta gent i la seva invisibilitat en els mitjans és el pitjor que els hi pot passar.
Aquest és un post per tots els pobles invisibles i per la seva lluita!!!
(imatge extreta de...www.literaturasaharaui.blogspot.com)
+info a...
http://www.saharaindependiente.org/










Últimes notícies de la CG...


Us heu fixat amb la foto que he adjuntat? Un pregoner...quelcom anacrònic en els nous temps de la cibernètica. En el seu moment vaig escriure un post on comentava l'estat actual del lloc on visc, la Colònia Güell.
Voldria comentar breument la cara B d'aquell post. L'arquitectura pot enlluernar però no sempre va acompanyat dels serveis.
Fa poc va haver-hi protestes pel tancament de l'estafeta de correus i davant la falta de personal sanitari, en un poble on hi ha molta gent gran, l'anunci que en les pròximes setmanes gairebé no hi haurà consultori mèdic és un pèl preocupant sobretot per la gent gran. Tot i axí s'auguren en el futur bons adveniments...com la commemoració del centenari de la Cripta, del qual tampoc se'n saben grans detalls, les possibles dates de la 8ª Festa del Modernisme i l'anunci de renovació de les infrastructures turístiques coincidint amb el centenari de l'església. Immersos en un allau de notícies globals el drama està que les notícies locals molts cops brillen per la seva absència.

L'efecte de la crisi

Actualment escoltar un telenotícies és tenir la sensació d'escoltar un informe diari de la crisi. L'altre dia sentia que a tot l'Estat, diàriament, hi ha 2000 persones que es queden sense feina.Fa setmanes, mesos que ens en parlen com una espècie de plaga biblíca...Però fins que no ho pateixes en les teves pròpies carns no n'ets conscient. Una jefa que tenia em deia sempre que les persones a les empreses som només formiguetes o ratolinets.
(Segurament molts d'aquests ratolinets ens passarem l'estiu, de vacances, entre altres llocs a l'Inem. Perdó ara es diu OTG. Siguem correctes amb la terminologia!)
Per il·lustrar el tema un petit video. Imagineu-vos a un pobre ratolinet. Perdó empleat. És més correcte. Imagineu-vos que li posen un formatget de més amb els formatgets que li donen a final de mes. Bé perquè s'entengui millor els refotuts incentius...El ratolinet farà mans i mànigues per conseguir aquell formatget i així poder sumar-ho amb la resta i conseguir així ser un ratolinet mil·leurista. Però que passa quan les coses no van del tot bé...La ratomàquia, perdó, queda millor empresa decideix avisar al senyor Mister Proper i la seva meravellosa escombra. Aquest post el dedico a totes les persones que com jo ens passarem aquest estiu algunes horetes a l'OTG i pensarem amb nous plans de futur. Alguns ho van anomenar capitalisme. Altres ho van anomenar mesures dràstiques per evitar pèrdues a l'empresa, d'altres ho anomenen expedientes de regulación de empresas i d'altres simplement la putada dels empleats, anomenats segons la terminologia del segle passat obrers. Terminologia obsolenta pel que es veu en els nous temps. Els temps canvien però els problemes segueixen i seguiran sent els mateixos. Vet aquí la maleïda crisi...i l'efecte escombra!
Ànims a tots aquells que com jo voldrem el setembre començar un nou cicle en les nostres vides. Us deixo amb el ratolinet...Per cert la música no us sona a la banda sonora de Full monthy?

Nàufrags...

Sóc conscient que a la xarxa hi ha altres persones que s'han sentit seduïdes per l'ampla gamma de sentits del mot nàufrag o de la mar...
Us en posaré uns exemples...
http://www.naufragdelespaisideral.blogspot.com/
Dietari personal d'un internauta que en l'últim post ens explica les seves impressions d'una boda grega. (com la pel·lícula!)
http://www.elmareselcami.blogspot.com/
Espai de cultura marítima.
http://www.grumet.blogspot.com/
http://els-informes-del-grumet.bloc.cat/
Curiós dietari on l'autor juga amb el fet que és un grumet i escriu informes pel seu capità tot explicant l'actualitat.
http://illadelsdeusmorts.blogspot.com/
Només amb el títol del bloc t'adones que darrera no hi ha una persona qualsevol. Dietari d'un persona amb ànim crític i consciència política.
Fins aquí una petita relació de curiosos blogs...Seguirem navegant.

Un quadre...


Una dona toca el piano i l'altre se la mira. La pianista mira davant seu una pintura. Són les ones d'un mar...
M'imagino la dona hipnotitzada per la pròpia melodia del piano i mirant l'horitzó del quadre. Un horitzó estrany potser? (Aquesta és una pintura del meu avi Francesc Boloix Pascual) Aquest quadre em suggereix moltes coses...I a vosaltres?

Una frase...


"El que ha naufragat tem la mar encara que estigui en calma"

Refrany popular

(Foto de la meva cosina Ana T, d'una escapada a Donosti. Gràcies Ana!)

1 mes!


Aviat farà un mes que vaig començar l'aventura de crear un bloc. Agraeixo els comentaris positius que algunes persones m'han fet arribar i també les crítiques...com el fet que he fet alguns post massa llargs. La gent que em coneix diu que en alguna ocasió tinc tendència ha enrotllar-me. També podreu observar que he fet un esforç per introduir elements nous: fotos, videos, un agenda...Ostres estic fent un esforç de síntesi per fer un post curt. Ho he conseguit?

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails