dissabte, 13 de juny del 2009

Últimes lectures: Amb ulls americans


Amb ulls americans
[segons l'experiència barcelonina de George Mac Gregor]
Carme Riera
Editat per Proa, col·lecció A tot vent, 513, 2009
Hi ha qui diu que aquest darrer llibre de la Riera és una obra menor, una novel·leta menor amb molta ironia. Hi ha que diu que fins i tot per escriure aquest llibre va deixar uns dies de banda el que serà el seu proper llibre amb tocs políciacs.
Personalment amb aquest llibre m'ho he passat molt bé. Ho haig de dir, m'ha enganxat. No entenc aquesta mania dels crítics de valorar com a obres menors tots aquells llibres que surtin d'una pretesa seriositat. Per què? Perquè és un llibre que sembla políticament incorrecte? Per què la literatura humorística no pot tenir el mateix nivell que altres obres? És un relat divertit, actual, fresc i també carregat de tòpics pretesament buscats de la societat catalana vista des dels ulls d'un jove i ingenu periodista americà que li prometen una beca i també moltes més coses...
És un llibre de lectura fàcil, ràpida i amena. De mirada desacomplexada on una sòrdida trama policíaca i amb un rerafons de corrupció donen motius al lector per arribar fins el final. De tant en tant llibres així s'agraeixen.
Una bona lectura pre-estiuenca sense gaires pretensions. I una manera de riure'ns de nosaltres mateixos.

L'Amèrica d'Edward Hopper


Últims dies a la Sala Beckett...fins 14/06
La América de Edward Hopper d'Eva Hibernia.
Amb Alicia González Laá i Joaquín Daniel.
Aquesta obra ha estat les últimes setmanes al TNC com a obra del projecte T6 i fins demà es pot veure a la Beckett. La crítica la valorat com a pretenciosa però amb una bona factura escenogràfica.
La jove dramaturga Eva Hibernia on ens vol portar amb aquesta peça? Hopper fou un pintor norteamericà que va deixar emprenta pels seus interesants retrats d'una determinada Amèrica. Hibernia ens mostra una parella, ell un noi educat en bones escoles, ella una noia somiadora i escriptora. A través d'un encadenament d'escenes entrem en el món dels contes de l'escriptora que són un reflex d'aquella América d'Edward Hopper. També entrem un submón d'històries i de personatges que s'acaben barrejant amb la parella real. L'espectacle dóna peu a diverses lectures i finals i és un muntatge molt suggerent i poètic.No crec pas que sigui pretenciosa però tampoc no és una obra de fàcil entrada. Cal deixar-se portar pel món que ens presenten. A mi personalment em va captivar i penso que és una llàstima que hagi estat tan pocs dies en cartellera. És una obra que hauria recomenat.

Patrimoni cultural immaterial

info Patum: http://www.lapatum.cat/



L'altre dia vaig llegir que s'havien fet públic els 10 tresors del Patrimoni cultural immaterial de Catalunya. L'Organització Capital de la Cultura Catalana ha sigut la responsable de gestionar aquesta iniciativa amb una àmplia participació ciutadana. La notícia cau justament en dies de Corpus i de Patum, i justament cal dir que la Patum de Berga ha entrat en aquest "rànquin". La veritat no sé qui té la mania persecutòria de passar-se el dia fent rànquings: que sí el paisatge favorit, que si el patrimoni cultural immaterial...Això de fer rànquings dóna per moltes idees: rànquing d'escriptors, de poetes, de futbolistes, de personatges cèlebres, de monuments, de plats típics, de fets històrics, etc, etc...Tal i com vaig comentar amb el post "Tots els paisatges" em sembla fantàstic que es duguin a terme iniciatives per potenciar la cultura i molt més el patrimoni tradicional i immaterial. Però el que no m'agrada tant és que tot acabi amb un cúmul de llistats on sembla que el nº4 pugui ser millor que el 5...

Tot patrimoni d'un cert interès es mereix ser conegut. Esperem que aquesta iniciativa hagi servit per valorar el que tenim. +info a la notícia de Cultura 21:http://www.cultura21.cat/textecomplet.asp?id_texte=4362

Fent dissabte...


He estat fent reformes al piset. Sí, ho sé, sóc un cul inquiet, un tastaolletes i amb un any he redissenyat aquest bloc 4 cops. Desafortunadament al fer alguns canvis m'he carregat alguns enllaços d'algunes persones que tenia agregades en l'apartat de blocs. Alguns de vosaltres us tinc enllaçats en algún dels altres dos blocs. Per tant, disculpeu-me si algú de vosaltres no hi és. Intentaré, si m'enrecordo, en la mesura del possible recuperar totes les adreces blocaires interesants que havia arribat a agregar en l'anterior versió.

Són coses que passen quan es fa dissabte...

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails