diumenge, 10 d’abril del 2011

D'Herois

L'Heroi és un figura molt pròpia de la literatura, de la Història i dels còmics. He trobat dues frases que en parlen i ens fan reflexionar:

"De los héroes pueden contarse historias, ya que tienen siempre principio y fin. De quienes sufren y, sobre todo, sufren sabiendo que sufren, no puede contarse nada, porque su sufrimiento no tiene fin."

Varujan Vosganian

(polític, economista, assagista i poeta romanès, 1958)


"El héroe real es siempre héroe por accidente, aquel que sueña con ser un cobarde honesto, como cualquier otro."

Umberto Eco
(semiòleg, assagista i escriptor italià, 1932)
****************


Hi ha pel·lícules que aparentment poden semblar pelis d'herois, guerrers i legionaris en combat. Justament vaig anar a veure "La Legión del Águila".
Aparentment pot semblar una peli de romans a la conflictiva Britania però, no senyors...la peli és molt més que això...Passat el primer quart d'hora de la peli l'aparent heroi cau en batalla i comença, amb l'ajut del seu esclau, el seu propi camí per alliberar-se del passat que el tormenta i s'inicia una història que perfectament podria semblar un western amb bonics paisatges de les terres altes escoceses. També és una història d'amistat, compromís i traïcions vàries. No cal dir que és una pel·lícula recomenable. (El fragment sel·leccionat surt l'oncle del protagonista interpretat pel veterà i gran actor Donald Sutherland)

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails