diumenge, 10 d’abril de 2011

Indigneu-vos!


Vet aquí que un senyor nonegenari francès (93 anys) ha escrit un manifest animant a la joventut del món mundial a reflexionar i a fer un crit d'alerta davant els camins que segueix la civilització actual. És molt lloable l'escrit i la lliçó vital d'aquest senyor de passat militar, fugat dels camps de concentració nazis, que va ajudar a redactar la carta dels Drets Humans de l'Home i que ens anima a indignar-nos!

Vet aquí un fragment del seu pamflet:

"A los jóvenes, les digo: mirad alrededor vuestro, encontrareis los elementos que justificarán vuestra indignación- el trato hacia los inmigrantes, a los sin papeles, a los Roms (gitanos de origen rumano). Encontrareis situaciones concretas que os llevaran a una acción ciudadana fuerte. Buscar y encontrareis. Es un llamamiento a la insurrección pacífica. Desde Gandhi, Martin Luther King, Mandela y muchos otros, nos encomienda a una visión ética, justa, con un equilibrio duradero que prevalezca. CREAR ES RESISTIR. RESISTIR ES CREAR."

Stéphane Hessel

La nostra és una societat adormida, una generació adormida de gent que viu en un estat continu de perplexitat davant les retallades laborals, socials, educatives, sanitàries i tot en el sant nom de l'economia que s'ha anat a prendre pel sac i que encara molts no acabem d'entendre el perquè.

Està molt bé el text del senyor Hessel però jo dic: està molt bé el crit, la manifestació i si voleu podem organitzar rotllo "no a la guerra" una cassolada popular cada dia...

Indigneu-vos! (Ok, perfecte, m'apunto!) Però després d'indignar-se...què?

El discurs està molt bé però darrera tot discurs també hi ha d'haver una alternativa, un camí, una nova opció...En els països àrabs han pensat "contra la tirania, la revolta!" per conseguir després més democràcia i llibertat.

Estaria molt bé indignar-se...però que després de tot plegat poguessim trobar un nou camí (utòpic!) que ens alliberés de la tirania econòmica i de les injustícies socials.

Tot és molt bonic però lamentablement en el S.XXI costa creure en utopies.

Cap comentari:

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails