diumenge, 12 de desembre de 2010

Hope?

Esperança? Vet aquí una de les imatges de la setmana.

En el darrer post "Algú sap que està passant a Cancún?" vaig intentar transmetre una breu reflexió sobre el desinterés que alguns mitjans havien mostrat en la darrera cimera climàtica. Curiosament, després d'haver escrit el post, alguns mitjans han informat breument sobre el tancament d'aquesta cimera on 193 països han aprovat continuar amb les resolucions presses a Kyoto. Es veu que hi hagut un acord de mínims que obre una tímida esperança pel futur. Just en una platja de Cancún uns activistes van voler escriure la paraula esperança en anglès amb un interrogant.

Penso que aquesta fotografia podria ser la radiografia del que està passant al món en moltes qüestions. Acabem una dècada i sembla que el nou Mil·lenni, més enllà d'avanços tecnològics puntuals, a nivell polític-econòmic i social la cosa ha anat a pitjor. No ho dic jo. Ho diuen les estadístiques. I evidentment ho viuen els ciutadans en la seva pròpia pell.

********************
Acabarem l'any i els més agosarats hauran d'intentar fer un repàs del que ha sigut aquesta darrera dècada. Difícil repàs. Si ja és difícil fer el repàs d'un any, imagina't d'una dècada.
Penso que dels canvis i de les crisis se n'ha de treure alguna lliçó (quina? no ho sé encara...)
Haurem d'aprendre a buscar noves maneres de viure, a veure l'ampolla mig plena, més que mig buida i sobretot a que no ens robin mai la paraula esperança.

2 comentaris:

FRANCESC PUIGCARBÓ ha dit...

Mira que jo desconeixia que Bob Hope es deia Bob Esperanza!

En aquestes cimeres mai passa res, ni es resolt gran cosa, només es donen petites passes endavant i no sempre. Hi ha massa interessos de països pel mig.

Anònim ha dit...

Que alguna cosa s'ha de canviar, està clar. Ara, serem capaços de fer-ho? Diuen que el darrer que se perd és l'esperança. Aferrem-nos-hi mentre poguem i esperar que l'any que ve sigui millor. Bonica, la foto!

Bon Nadal, Gabriel!

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails