dissabte, 20 de març del 2021

El Dominio Mundial

Llibres publicats per Ariel

 Autor :Pedro Baños

"Así se domina el mundo" (2017)

"El Dominio mundial" (2018)
 "El Dominio mental" (2020)

Llibres de ciències humanes, socials, història, actualitat, geopolítica i geoestratègia que els podeu trobar a les llibreries i biblioteques. M'he llegit el del 2018 i dóna una visió global d'alguns elements bàsics que ajuden a entendre el funcionament de l'actualitat de món mundial.

 En el darrer any, segons vaig llegir ara no recordo en quin portal ni article, hi havia xifres que donaven a entendre que moltes persones havien redescobert el gust per la lectura (no sabem si a través de llibres prestats de biblioteques, o comprats a llibreries o a l'Amazon de torn). Potser el gust per la lectura per fugir unes estones del cansament del "pantallisme". 

Realment no és el meu cas perquè sempre he seguit llegint tot tipus de llibres però sí que en els primers mesos del primer confinament la meva estadística mitjana de lectures mensuals va augmentar totalment des de novel·les, best-sellers, assaigs, poesia, prosa, i altres gèneres.

A priori hi ha llibres que no em cridaven l'atenció però a través de canals de youtube la descoberta de certs personatges curiosos i molt savis en la seva matèria m'han despertat l'interès pel que expliquen d'una forma molt didàctica per la resta de mortals.

Vivim una intensa marea d'informacions a vegades a nivell internacional que no sempre són fàcils d'analitzar.

El greu problema dels temps actuals és que vivim a cop de tuit i de titular i com a molt d'un "tertulianisme televisiu" on la figura del periodista és aparentment expert en tot i evidentment tot molt marcat per determinats marcs mentals, polítics i ideològics. La figura de l'expert independent que sap d'aquell tema a vegades brilla per la seva absència.

Fer una ressenya d'un llibre de geopolítica d'un expert coronel com el Sr.Pedro Baños  no se m'hauria ocorregut mai ni molt menys interessar-me per aquest tipus de llibres. Sabem com funciona el món en l'àmbit de les relacions entre països? 

La lectura és un bé que ens fa lliures i en els temps que vivim saber tenir una visió crítica de tot plegat no és un mal menor. Si realment els llibres del Coronel Baños s'han convertit en best-sellers i "mainstream" és perquè hi ha per part de molts ciutadans la necessitat de trobar elements, entremig de la intoxicació diària, que ens ajudin a entendre determinades maneres del funcionament de l'ordre mundial. (També és cert que la foto que he trobat és d'algú que un cop llegits va decidir vendre's els llibres en un portal de segona mà. Vindria a ser allò molt propi de la societat líquida que vivim  que per alguns un cop assimilat el contingut: "em trec de sobre el producte que no em fa falta". El llibre entès no com a font de culte i coneixement que cal guardar sinó com a element de consum; però això ja són figues d'un altre paner!)


Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails