dissabte, 20 de març del 2021

Mil Núvols de paraules pandèmiques

 


Hi va haver una època inicial que en el disseny dels blocs portaven per defecte juntament amb l'arxiu de posts publicats una aplicació que era el núvol de paraules. En els darrers debats televisats de tv3 de les eleccions catalanes i les del Barça em va sorprendre que els periodistes al final del programa recuperessin allò tant antic en el món digital i blogaire com els núvols de paraules.Gairebé havia oblidat l'ús massiu en moltes pàgines i és curiós com determinades eines que ahir eren massives avui semblen obsoletes.

En un pàgina de l'internauta- divulgador Joan Jofra ho descriu així: "un núvol de paraules és això: un resum estadístic i una representació visual de les paraules que ens descriu un contingut, en diferents mides de lletres que ens mostren la freqüència relativa i que ens poden donar enllaços per aconseguir més informació."

 En el darrer any pandèmic hem viscut una  pluja diària d'informacions i nous conceptes i paraules que hem hagut d'anar assimilant com la "nova normalitat" dels nous temps.

Podria intentar descriure el meu propi núvol de paraules de tot allò que el meu cervell ha viscut en el darrer any. I simplement davant el soroll diari només tinc ganes de fer un minut de silenci.

Molts mitjans s'han afanyat aquest mes de març de 2021 a través de la nòmina d'articules, anal·listes, columnistes, opinadors i altres setciències i ments preclares a fer un balanç del darrer any.

Per mi el millor article més sincer de tot plegat ha estat el de Iu Forn simplement recopilant paraules com un immens núvol sense edulcorants ni crítiques incendiàries en un any de difícil digestió.

Vocabulari bàsic quan fa un any de tot - Iu Forn

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails