diumenge, 29 de juny del 2008

Un visita a la Colònia...


Abans d'ahir un colega en Toni F i el seu amic, en Jaime R, van deixar-se caure pel meu poble. Lamentablement estava treballant i no vaig poder acompanyar-los en la visita. M'hauria agradat acompanyar-los i potser qui sap, rememorar els meus temps com a guia local. Varen quedar-se sorpresos de la millora de molts edificis. Sí, és cert! Després d'anys d'oblit, hi hagut importants millores, potser tot va començar fa 6 anys, durant l'any Gaudí que va ser un revolsiu per tots els edificis gaudinians i modernistes en general. Com passa sempre després d'aquell any, a excepció d'algunes grans icones turístiques barcelonines (Sagrada Família, Casa Batlló, Milà, Parc Güell...), la major part d'edificis gaudinians van començar a patir el declivi de visitants...És el cas de la Colònia Güell que des de llavors fins ara el centre d'acollida ha patit un descens progressiu de visitants...Tot i així la pròpia Colònia Güell ha millorat molt des de llavors ja que s'han restaurants cases de carrers com les de carrer Reixach, edificis de particulars com Ca l'Ordal o Ca l'Espinal...També es va restaurar la plaça Joan Güell, es van fer millores en el Teatre Fontova i a l'Ateneu...Fins i tot es va posar el crit al cel per l'estat de l'Escola...D'altres edificis com St.Lluís ja estaven restaurats, alguns s'han fet petites millores com el convent i l'últim edifici sanejat ha sigut la Casa del Secretari. L'antiga cooperativa de Consum que havia de convertir-se en el nou museu i Centre d'acollida es va restaurar però encara estem a anys llum de veure el futur Museu de la Colònia Güell. Més enllà del poble, la fàbrica ha patit una millora i restauració impressionant i actualment hi ha la delegació d'importants empreses internacionals com la Sodexho.

Els veïns del carrer Claudi Güell on visc també hem fet un esforç important per restaurar i pintar les nostres façanes...

Entenc que en Toni em comentés que havia vist la Colònia diferent. Sí és cert ha millorat moltíssim i és un autèntic oasi dins el Baix Llobregat però a nivell de divulgació i protecció del Patrimoni estem encara a anys llum.

Enguany viurem la 8ª Festa del Modernisme (que us en parlaré quan arribi el moment) que ben segur estarà marcada pel centenari de l'església...



(en aquest enllaç hi ha una mica d'info del que és la Festa del Modernisme i també de retruc del que és la Colònia Güell)

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails