dijous, 30 de juny de 2011

Pervivència dels blogs (Algunes opinions)

*1r de tot, moltes gràcies pels vostres comentaris!!


*2n: Tal i com vaig comentar, avui dia 30, vaig dir que penjaria algunes de les vostres opinions sobre el món blocaire.


*Opinions sorgides a partir de la proposta del següent post:http://naufragiobrer.blogspot.com/2011/06/pervivencia-dels-blogs-proposta-de-post.html


"Dins de la nostra polièdrica existència ens movem per diversos àmbits. L'accessibilitat virtual del món dels blogs ha fet que molts ens hi llançàrem amb motivacions diverses -com en totes les coses-. Hi ha qui ha trobat un medi on se sent còmode i continua i continuarà fins que el festeig deixe de ser-li plaenter -per la causa que siga- i l'abadone." Francesc Mompó


En Joan Calsapeu-Layret reflexionava del possibles motius de l'abandor d'un blog:


"la tendencia general és a l'esgotament, quan ja has dit el què penses que has de dir, potser decideixes tancar la barraca perquè:No et deixen comentaris perquè... Tens esperances de fer amics virtuals...Estàs atrapat a la xarxa i t'en vols sortir...etc..."


Una opinió del Príncep de les Milotxes:"L'escriptor /ora és un nàufrag; no importa el mitjà emprat. Estem innoculats per un "no sé què" inalterable a modes. Existeix una pulsió que ens fa tornar a començar, de nou. Les paraules envelleixen a les nostres mans. Planten flors en deserts i gratem la terra per la fe que arribaran a terme. Pel camí podem perdre diverses realitats, però no mai l'esperança, ni la creença en l'altre."


"Els blogs no deixen de ser éssers vius. Alguns moren aviat, d'altres tard, alguns estan morts però ningú no els ha enterrat." Òscar Julià


I finalment les teories d'en Lluís Bosch:


"Personalment crec que el tema del blogs està en caiguda lliure, tant pel què fa a moviment com per interès i qualitat. De fet, jo diria que tothom ha observat una minva de seguidors i sobretot de comentaris. Al marge que s'hagin creat capelletes (tradició catalana), l'aspecte actual és força trist.
També em plantejo per on cal anar, i per això he incorporat el clip de video com una part essencial del blog, prò no sé si és la sortida. En tot cas, cal provar noves fórmules i nous continguts sinó volem ser engolits pel facebook o el twitter. No hi tinc res en contra conceptualment, però a mi no em serveixen pel mateix.
Tot i això, crec que és bo això que fas: qüestionar el mitjà. Si els continguts baixen, se'ns menjaran els altres mitjans. Jo diria que justament per això els blogs generalistes han perdut la partida (en contra del què diuen) i la guanyen els específics, que transmeten alguna cosa específica.
Però això és una teori improvisada. No sé si te la podré resumir en 140 caràcters..."


De nou, gràcies pel vostre suport i comentaris, això vol dir que els blogs no estan tan morts com em pensava. Una salutació a tots/ totes!

4 comentaris:

Lluís Bosch ha dit...

Gabriel! Ha arribat el dia 30 i no he estat capaç d'enviar-te res més decent al respecte... el cas és que sóc una mica lent. De tota manera li anava donant voltes, i com que tinc un blog en stand by, ho aprofitaré per a deixar-hi les reflexions que demanaves. A veure si la setmana que vé... Salut i fins aviat!

Unknown ha dit...

Se'm va passar d'envair-te cap comentari. Aprofito ara. Els blocs no són el que era però algun dia Facebook tampoc serà el que és. I no passa res. Mentre hi hagi malats de bloc que vagin fent la viuviu, el fenomen persistirà i encara que quedin "grupúsculs" (capelletes?) la seva funció faran. Segurament en l'especialització o el valor afegit estarà la clau de la seva supervivència. Tots ens cansem i segurament algun dia el deixarem (com sembla que faràs tu i algun dia faré jo). mentrestant, anem adaptant-nos a les noves prestacions, si n'hi ha, i anem regant el jardí. Mentre això sigui divertit i interessant, hi seré. Quan m'avorreixi o vegi que no tinc res a dir, ho deixaré.
Però coma moviment, els blocs, crec que encara tenen molt de futur. Potser reconvertit, potser funcionalment diferents. Però en essència l'invent és perfecte: un bloc és un llibre personal obert al món (petit) del català amb pretensions transversals.

FRANCESC PUIGCARBÓ ha dit...

em sabria greu que anessis a parar al cementiri dels blogs abandonats, del que en vaig parlar fa gairebé 4 anys.

salut

Lluís Bosch ha dit...

Comparteixo la idea del Veí, això del valor afegit. Crec que pinten millor els blogs que afegeixen alguna cosa més que opinions sobre la vida quotidiana o l'actualitat: els mitjans ens bombardegen tant amb això que al final ja no ens vols saber més. Si al blog li posem qualsevol ingredient nou, diferent (imatges una mica treballades, dades, informació, video, etc) comença a oferir-nos alguna cosa més.

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails