dijous, 10 de desembre de 2009

Drets imprescindibles...Hi ha dies imprescindibles per recordar drets imprescindibles.
Lamentablement, cada any, acabem recordant, que molts cops, en molts països s'han convertit en paper mullat.
A vegades l'economia i certs feudalismes s'imposen per damunt dels drets humans.
A vegades la religió i certes ideologies han estat per damunt dels drets humans.
A vegades molts països han demostrat una doble moral i l'ONU i d'altres organismes internacionals han estat incapaços d'evitar moltes aberracions. Aberracions diàries. Moltes sense sentit.
La burocràcia i la incompetència diplomàtica a vegades provoquen situacions aberrants i els telenotícies sovint en van plens, l'últim, el cas de l'Amintu Haidar, que esperem que pogui tornar al desert saharaui i pugui seguir lluitant per la llibertat del seu poble.
En aquest moment penso amb molts pobles i penso amb Txetxènia, Palestina, el Kurdistán, Birmània i molts d'altres...
Penso amb Bòsnia que no fa gaires anys va viure un dels pitjors conflictes ètnics, bèl·lics, civils al bell mig del cor d'Europa i precisament Europa, com moltes altres vegades no va estar a l'alçada. Han passat més de 15 anys i potser ja ningú no se'n recorda de Bòsnia però va ser un exemple més de com es van vulnerar els drets més bàsics al bell mig d'Europa...
I és que la història del S.XX hauria de servir d'alguna cosa...La memòria hauria de servir d'alguna cosa...
Suposo que per això es van inventar els dies en commemoració de...els drets humans, els drets dels infants, els dia de la no-violència i tants altres dies encara bàsics i imprescindibles.
L'efemèride que avui comentem coincideix amb el mateix dia que el Sr.Obama rep el Nobel de la Pau i previment ja havia anunciat que enviaria més tropes a Afganistán. Diuen que un dels mèrits de l'Obama va ser començar a desmantellar la presó de Guantánamo, una altre vergonya internacional on els drets humans són totalment inexistents.
I també coincideix amb la setmana que a Copenhaguen líders internacionals s'han reunit per parlar del Canvi climàtic. Una cimera, pel que he vist i llegit en els mitjans, molt d'aparador i poc de compromís.
Per tant, mentre la Humanitat no canviï, els drets humans, tot i que molts cops es quedin en paper mullat, i el dia que els commemoren hauran de seguir sent totalment imprescindibles.

4 comentaris:

Clidice ha dit...

cal seguir, seguir sempre, tossuts, al davant de tant de cinisme i tanta misèria moral. que cansat i que necessari.

Rafel ha dit...

Potser el bosc d'efemèrides no ens deixa veure l'arbre dels drets humans.

Però s'ha de seguir insistint encara que algunes situacions deixin de ser mediàtiques o ,pitjor encara, estar de "moda"

Anònim ha dit...

hola,

sóc el teu blocaire invisible.
t'estic investigant ... pensant que et podria fer gràcia que et portessin els reis ...

fins aviat.

Jesús M. Tibau ha dit...

posiblement estiguem en un moment decisiu de la humanitat, i temo que els fracassos reiterats de cimeres com les de Copenhagen siguin la vergonya futura de la nostra generació.

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails