dijous, 15 d’octubre del 2009

Park Güell...(o els dubtes per gestionar un parc públic)

El fenòmen turístic té virtuts però també té les seves lamentables conseqüències. El consistori barceloní ja fa setmanes que rumia com gestionar el Park Güell que els hi puja un dineral el manteniment. El fenòmen dels "lowcostis", tal i com els ben definir un post anterior, ha portat a Barcelona a una certa degradació de certs espais públics i els parcs en són un bon exemple. L'emblemàtic Park Güell és terra de guiris i carteristes, i els barcelonins han anat perdent terreny.
L'Ajuntament de Barcelona fa dies va tenir la brillant idea de plantejar una possible entrada per entrar al Park. Com? Sí, sí...pagar per entrar al Park Güell, ja seria massa! Seria com privatitzar els espais públics!
Afortunadament he llegit avui que s'han fet enrera i que gestionaran l'entrada al parc amb un sistema de torns. Menys mal!
enllaç de la notícia:
http://www.avui.cat/cat/notices/2009/10/marxa_enrere_del_pla_per_fer_pagar_al_parc_guell_74793.php

2 comentaris:

Criticartt ha dit...

Sobre aquest tema et puc parlar molt segura. Aquest darrer anys he estat treballant en el nou Pla d'Actuació del Park Güell i et puc assegurar que la decisió de l'Ajuntament de fer pagar per entrar al recinte monumental no ha estat "flor d'un dia". Jo m'he passat gairebé un any buscant informació sobre tots els altres grans parcs urbans, monumentals, patrimoni de la humanitat, no patrimonials.... cent i "pico" exemples. T'haig d'assegurar que el Park Güell és únic, però gairebé tots els gran jardins i parcs monumentals cobren entrada, i nosaltres com a visitants no ens queixem i gaudin d'uns espais bells, ben conservats i amb bones ofertes culturals.... Estic acabant el post per al meu blog on reflexiono sobre aquesta decisió, però crec que amb els anys ho agraïrem....

Gabriel ha dit...

Moltíssimes gràcies pel comentari.
Suposo que no ha de ser fàcil prendre una decisió d'aquest tipus. Sort que s'han fet enrera perquè em semblava una mesura una mica anti-popular.
Em sembla molt interesant el teu punt de vista. M'agradarà llegir el teu post.
Una salutació!

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails