dijous, 15 d’octubre de 2009

Petits passos per la memòria...Sembla alguna cosa s'està movent en el camp de la recuperació de la memòria històrica perquè el Congreso de los Diputados el passat dia 30 de setembre s'aprovés una proposicio NO de Llei en que es demana al govern espanyol que elabori en el termini màxim de sis mesos un cens de les persones que es troben enterrades al Valle de los Caídos. Això facilitaria a les famílies interesades les dades disponibles per poder més endavant poder solicitar la identificació dels cossos, exhumació i trasllat als cementiris d'origen.

Fa just un any vàrem començar a parlar del cas de l'avi de l'escriptor capelladí Joan Pinyol. Avui us recomano la lectura dels últims posts del seu bloc on fa esment, entre altres temes d'interès, al seu cas particular: http://www.joanpinyol.net/

Aquest fet com per exemple el concert d'ahir dia 14 al Palau Sant Jordi per homenatjar als repressaliats del Franquisme, amb Serrat i Quico Pi de la Serra són petits passos per dignificar la memòria històrica.

Cap comentari:

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails