dilluns, 25 de febrer de 2019

Mig Europa cau...


“Mig Europa cau. Impressions de Josep Pla sobre la Gran Guerra”, recorda l'enorme impacte de la Primera Guerra Mundial en l'evolució històrica, social i cultural del segle XX a través de la mirada de l'escriptor Josep Pla.

Segons el web de  Palau Robert:
"La Primera Guerra Mundial va ser un esdeveniment històric complex i molt important en la història del segle XX. A un segle de distància, a les portes del centenari de la pau de Versalles que va segellar una pau que seria tan sols una treva de tenta anys, el conflicte continua interrogant-nos i generant debats i estudis, tant en els països directament implicats –França, Anglaterra, Alemany, Rússia, Àustria, Estats Units...–com també en els neutrals. Arran de la contesa bèl·lica, tots els països van veure afectades les estructures socials, econòmiques, polítiques i culturals, en un conflicte global que va alterar el curs de la història.

“Mig Europa cau. Impressions de Josep Pla sobre la Gran Guerra” recull i interpreta les vivències de l’escriptor capturades al vol dels esdeveniments en els darrers compassos de la guerra i les reflexions posteriors sobre un conflicte sagnant, un dels esdeveniments clau en la història convulsa del segle XX. La seva mirada sempre troba expressió en el talent literari, l’excel·lència i la força captivadora de la seva prosa. Atent des de la joventut al que passava al seu voltant, Josep Pla va deixar anotada l’empremta del conflicte bèl·lic a les comarques de Girona i Barcelona, escenaris en els quals va viure els esdeveniments."

 “Mig Europa cau. Impressions de Josep Pla sobre la Gran Guerra”
On? Sala 4 -  Palau Robert - Barcelona
Fins el 31.03.2019

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails