diumenge, 15 d’octubre del 2017

A la recerca de la postal perduda...







Sí, ho confesso! Hi tinc debilitat. Cada cop que cau a les meves mans una postal de la Institució de les Lletres Catalanes és tenir l'immens goig de redescobrir un autor o autora a través d'una petita frase que amaga tot un món.
La Institució de les Lletres Catalanes ha complert 80 anys. I 30 anys des de la seva reactivació en temps democràtics. La situació que vivim entre Catalunya i l'Estat Espanyol posa en perill moltes de les seves activitats tal i com comenta Laura Borràs en una entrevista.
Vivim temps convulsos i els escriptors no en podem estar al marge. Som part d'un món que canvia ràpidament. I tard o d'hora en sortim esquitxats.Per tot això no podem caure ni en la desmemòria, ni en la indiferència ni en l'oblit.
Com diu una de les frases de Josep Maria Capdevila: "El veritable enemic és l'oblit".

Per això trobar una postal perduda de la ILC és una lluita contra l'oblit, contra la desmemòria, una alenada d'aire fresc que dignifica la nostra llengua i la nostra cultura. 

Sí ho confesso, m'agrada col·leccionar postals de la ILC i he descobert no fa gaire temps que no sóc l'únic, en som uns quants que practiquem aquest curiós col·leccionisme. 

Vet aquí que a Nàufrag i Obrer en altres ocasions també he fet menció de les postals de la ILC:
 Recordant Gabriel Ferrater
Sóc tots els escriptors que estimo (II)
Sóc tots els escriptors que estimo (I) 
2 frases de Joan Oliver - Pere Quart 

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails