dissabte, 6 de novembre del 2010

Una frase de Gandhi

En aquests dies de visita papal i de pancartes pro-visita i anti-visita (algunes compartides i d'altres no); no se m'acut res millor que recordar una gran frase d'un gran mestre:
(ideal per creients-no creients-i no saben/no contesten; una frase que ens porta a reflexionar sobre la tolerància i el respecte que cal a vegades; elements bàsics per saber conviure)

"No me gusta la palabra tolerancia, pero no encuentro otra mejor. El amor empuja a tener hacia la fe de los demás el mismo respeto que se tiene por la propia."


Mahatma Gandhi (1869 - 1948)
advocat, pensador i polític indi.

8 comentaris:

miquel ha dit...

Respectar la fe costa poc, és el que ha de ser. Tolerar segons quines manifestacions de la fe ja és una altra història.

Gabriel ha dit...

Gràcies Pere pel teu comentari. Tens raó, respectar la fe sembla que costa poc. Evidentment, tolerar segons quines coses ja costa molt més. Però simplement volia buscar una frase d'un personatge celèbre que tingui un pensament que es pugui compartir per més d'una religió i que pugui ser universal i crec que Gandhi va aportar grans pensaments per fomentar el pacifisme, la no-violència i un missatge de respecte i convivència.

Ferran Porta ha dit...

Visc lluny així que parlo sense gaire coneixement directe de causa. Em fa l'efecte que la visita del Papa està causant força posicions trobades, a Barcelona i al nostre país, i no ho acabo d'entendre.

No seré jo qui surti a defensar el Papa i companyia, honestament, segur que no!, però vaja, a mi em sembla que qui no estigui d'acord amb els posicionaments de l'església, com jo mateix, en té prou de no participar de la visita. Amb la de coses que hi ha per fer en cap de setmana!

novesflors ha dit...

Això estaria bé, Ferran, si el Papa, que no és pobre precisament, es fera càrrec de les despeses. No paguem impostos per a aquest fi. Els impostos procedeixen de les butxaques de tots, no solament dels catòlics. I jo sí que respecte les creences de cadascú però també vull que respecten la meua no-creença.

Sílvia Tarragó Castrillón ha dit...

Tot aniria millor si prenguessim com a exemple persones com Gandhi.

Rita ha dit...

Crec que el respecte és bàsic per a qualsevol actitud de la vida.

M'agrada molt aquesta frase i admiro la filosofia de Mahatma Gandhi, un gran home i un exemple a seguir.

Unknown ha dit...

M'apunto a la resposta del Pere, efectivament...
Ferran, el problema és que la visita, amb tot el boat i ostentació la paguem els ciutadans d'un estat pressumptament aconfessional i els polítics els fan la gara gara, això, en un context de crisi: quan ha costat tot això? I que no vingui k'Hereu dient que el balanç serà positiu. No ñes això... jp no he vist cap desplegament similar quan s'ha inaugurat, posem per cas, una mesquita...
A sobre ve aquí i té el sants collons -perdoneu l'expressió però li va que ni pintada, de comparar la situació amb els anys 30. Un "que ve el llop" molt barroer. He respost ambn el meu post fantasiós sobre el tema...

Som un estat aconfessional?
No em feu riure!
Jo voldria que fos laic laic de debò...

Anònim ha dit...

Crec que Gandhi agrada per igual tant a creients com no creients. I sí, estic d'acord amb la frase. Tal volta la tolerància sigui la clau de tot i crec que darrerament, a la nostra societat (en general, tampoc vull ficar tothom dins el mateix sac) n'hi ha poca...

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails