dimecres, 2 de setembre de 2009

Sant Tornem-hi!


Hi ha sants que no voldríem pas celebrar però que de forma metòdica es repeteixen més que l'all en el calendari. Fins i tot, la gran majoria els troba odiosos i no guadeixen de gaire simpatia en el santoral.

Curiosament ens pensem que les nostres vides segueixen un ordre diferent que la de la gran majoria dels mortals i resulta que una bona part d'aquesta gran majoria marxa a l'agost de vacances quan s'acaba el món i torna just quan s'ha celebra Sant Tornem-hi, salut i feina.

Ningú té massa clar quins miracles foren els que se li atribueixen a aquest sant. Potser un dels miracles es tornar al setembre i comprovar que l'empresa segueix funcionant o que la nevera, gràcies al congelats de la Sirena (perdó no volia fer publicitat, però és que l'anunci que fan té tela!) no està buida.

Però si hi ha un gran aliat de Sant Tornem-hi, salut i feina, recordem que comparteix atribucions amb Sant Pancraç, és el Corte Inglés (o l'Abacus) i la seva beneïda operación regreso al cole. Les distribuïdores de col·leccionables dels quioscos també lloen a Sant Tornem-hi, tot i que els quiosquers l'odien perquè no saben on carai posar el col·leccionable de tacitas de porcelana.

Fins i tot els canguros de nens i nenes (gran homenatge als avis, iaies, tiets, tietes i padrins ) esperen amb ànsia Sant Tornem-hi ja que per ells l'estiu és una llarga quaresma amb el suplici d'aguantar les santes criatures que es tornen més salvatges sense l'horari escolar.

Fins i tot les mascotes (gossos, gats, tortugues i periquitos) que han estat cedits a la veïna perquè els cuidi, mentre els seus amos s'han escalivat al sol tot l'estiu, lloen a Sant Tornem-hi.

Fins i tot les plantes del balcó que han estat abandonades injustament durant l'estació més calorosa de l'any, ja que l'amic de torn, ha anat un parell de cops a regar-les i a sobre amb presses, també beneixen en silenci a Sant Tornem-hi.

També per aquells que s'han hagut de recórrer mig barri per trobar un quiosc obert o un forn de pa obert, lloen a Sant Tornem-hi, recordem salut i feina.
Fins i tot els que han gosat contemplar la penosa programació estiuenca de certs canals, lloen a Sant Tornem-hi perquè torni la dignitat televisiva, si és que certs canals de televisió tenen gaire dignitat...

Els futboleros ja fa dies que han lloat a Sant Tornem-hi, salut i quinieles, i els blaugranes ho van celebrar amb dues supercopes més.
Bé, posats a mirar-ho positivament, trobo que Sant Tornem-hi té prou adeptes...
Amb aquest post m'he sumat a la campanya iniciada aquest estiu per l'Òscar del blog keep a secret: apadrina un sant/ a oblidat i maltractat del
santoral. En el cas de l'Òscar, la Virgen de la Cueva, patrona dels Rodríguez de vacances.
Us convido a llegir aquell post i animo a la resta de blocaires a apadrinar un sant/a, verge o patró ja que els temps que corren mai un sap a qui carai s'haurà d'encomanar.


Per aquells que com jo treballeu al sector serveis i ja fa anys que treballeu mesos i capsdesetmanes sencers a l'estiu potser això del Sant Tornem-hi com a mi, us relliscarà bastant; però per aquells que si que torneu a la normalitat del dia a dia: us desitjo una bona tornada.

Heu de pensar que Sant Tornem-hi no és un sant dolent i que vetllarà per vosaltres.

5 comentaris:

novesflors ha dit...

Amb sants o sense, la tornada sempre és dura.

òscar ha dit...

moltes gràcies, gabriel, per l'esment a la meva verge infantil i per afegir al santoral blocaire a aquest sant tornem-hi al que tants cops a l'any hi apel.lem.

el meu sant tornem-hi ... dilluns vinent! jo no penso posar-li julvert, ni ciris ni res de res! :(

novesflors ha dit...

He vist la imatge amb els sants que hi poses i... on és sant Gabriel?

Gabriel ha dit...

Òscar:
Que vagi bé la tornada!
Noves flors:
Ostres, tens raó! Vaig veure un arcàngel i em pensava que era el meu, i resulta que és Sant Miquel.

caterina ha dit...

A Mallorca hi ha molta tradició de celebrar els sants de la gent, quasi més que els aniversaris. Estic amb novesflors; la tornada sempre es fa una mica difícil ;)

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails