dimecres, 18 de març de 2009

El somriure d'un clown (Proposta pel 99è Joc Literari del Cal Tibau)
Els jocs literaris són propostes (amb premi!) que l'escriptor Jesús M.Tibau proposa des del seu blog cada dimecres. Aquest mes, un servidor, des de Nàufragiobrer, ens afegim als seus jocs i ho fem fent "doblete", col·laborant amb el joc 99 i amb el 100.

Enllaços relacionats amb aquest joc...
http://jmtibau.blogspot.com/2009/02/felicitats-petites85-amb-nas-de.html
Pel 99è Joc en Jesús ens proposa escriure un text entorn una anècdota que ens va explicar..."Un dia quan anava a treballar va veure un senyor que portava un nas de pallasso al nas".
El somriure d'un clown
[dedicat a pallasos sense fronteres]
Hi ha somriures que maten, sobretot si són a primera hora del matí. De coi riu aquell home? Potser s'ho ha passat bomba tota la nit i encara porta el nas de pallasso posat d'alguna fantasia nocturna que ha viscut amb la seva amant. O potser era la seva dona i com que s'ho han passat tan bé se li han fet les set del matí i apa a treballar amb el nas posat. I que diran quan arribi a la feina? Fot ràbia aquesta gent que riu de bon matí. Amb la mala llet que porto jo! A veure, no siguem tan mal pensats, punyetes! Potser és d'una ONG i està la mar de feliç perquè se'n va a un país africà a fer gran tasca i vinga aquí criticant-lo rera el semàfor! I a sobre no té pressa, el molt bandarra quan es posa verd! Això, això vull pensar que és d'una ONG! Ahhh, és clar...de pallassos sense fronteres! Ara ho entenc no té pressa ja per arribar a l'aeroport ja que l'avió surt al migdia. On deu anar? Potser l'esperen més companys a l'aeroport i pensaran de pressa i correns algún número per quan arribin a aquell poblat on només hi ha nens mutilats i avis cecs. Per un moment vull pensar el següent:
Entre bombes i entre morts,
un somriure apaga el dolor
de mil hores de tortures i dissorts.
Entre bombes i entre morts,
el somriure d'un 'clown'
ajuda a oblidar el dolor
de tantes hores
d'insomni i malson.

Cap comentari:

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails