dimecres, 4 de febrer de 2009

Z de Zheng HeEls grans viatges de Zheng He
Les expedicions marítimes de la Xina del segle XV
Museu Marítim de Barcelona fins el 31.05.09
Magnífica exposició que ens apropa a un dels grans mites de la història marítima d'Orient i d'Àsia: Zheng He. Qui era?
Zheng He va ser un comandat eunuc súbdit de l'emperador Yongle. Xina en el primer terç del segle XV va enviar grans vaixells xinesos per recórrer mars i oceans de forma continuada i així fer-se un nom com a potència creant punts estratègics importantíssims pel comerç i per l'expansió cultural del propi imperi. En total foren set les grans expedicions marítimes d'aquest llegendari navegant xinès de religió musulmana. Va convertir l'Índic en un mar xinès fins que, a la seva mort, l'enorme flota, formada per 225 vaixells i tripulada per 27.500 persones, va desaparèixer per sempre.
Va arribar fins a Malàisia, Java, Golf de Bengala, Índia, Aràbia i fins i tot fins a la costa africana ancorant les seves naus a Mogadiscio i Malindi.
Una autèntica proesa per aquells temps!
"Els vaixells que naveguen pels mars del sud són com cases. Quan van amb les veles desplegades són com núvols al cel" (Zhou Qufei, S.XII)
Aquests i molts altres detalls als trobareu a aquesta interesant exposició. Recomenable!

1 comentari:

FRANCESC PUIGCARBÓ ha dit...

Premis
El 9 de març de l'any 2006 va ser el primer català distingit amb el Premi Internacional Catalunya, en la seva 18ena edició, per la "seva meritòria tasca entre els més desvalguts, en especial els indígenes i camperols sense terra, amb els que ha col·laborat en la transformació socioeconòmica del Mato Grosso brasiler". El premi li va ser lliurat per l'Honorable President de la Generalitat de Catalunya, que es va desplaçar especialment a São Félix do Araguaia, per al lliurament.
Aquest premi que li varen otrogar a en Pere Casldàliga és més important que la creu de Sant Jordi.

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails