dijous, 6 de novembre del 2008

Ultimes lectures: La Clau Gaudí


La Clau Gaudí. Andreu Carranza/ Esteban Martín
Plaza Janés Editores Sa, 2007 (en català)
La Clave Gaudí. Andreu Carranza/ Esteban Martín
Ed.de Bolsillo, Random House Mondadori Sa, 2008. (en castellà)
Com sempre tinc un petit llistat de lectures endarrerides a la tauleta de nit. Vet aquí una novel·la que em van regalar fa uns mesos i que fins fa poques setmanes no vaig poder llegir.
Haig de confessar que, tot i la meva al·lèrgia a certs Best sellers d'èxit, "La Clave Gaudí", és un llibre que vaig devorar molt ràpidament. Els autors intenten crear a partir de certs elements esotèrics-misteriosos entorn el llegat de Gaudí una trama aparentment enravessada, però amb els elements narratius molt ben dosificats i lligats. És la història de la neta d'un deixeble de Gaudí, una llicenciada en art que hereta un secret que haurà de desxifrar. Per desxifrar-lo patirà mil perills i una lluita contrarellotge que viurà al costat del seu company, un matemàtic aparentment molt escèptic davant l'aureòla esotèrica de certs elements de l'obra de Gaudí. Seguint la línea que en el seu dia van marcar obres com el Codi Da vinci de Dan Brown, aquests narradors catalans han intentat aplicar la formúla al nostre àmbit i han creat una novel·la trepidant. Com tot Best Seller té les seves fantasmades però els motius gaudinians que hi ha darrera la història francament enganxen. Lectura recomenable per llegir al metro o al tren.
(per cert, la portada és l'esbós del projecte de l'església de la Colònia Güell, curiosa portada...sobretot sabent que en la història de la novel·la no surt per enlloc ni s'aprofita per res la simbologia interesentíssima que té la Cripta. Tot és molt Barceloní!)

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails