diumenge, 13 de juliol del 2008

ART JAPONÈS A LA PEDRERA...

Des de fa uns dies podem disfrutar d'una exposició d'art japonès a la Pedrera...
"Ukiyo-e. Imatges d'un món efímer"
(Gravats japonesos dels segles XVIII i XIX de la Bibliothèque Nationale de France)
Fins el 14 de setembre podem disfrutar d'aquesta mostra de gravats. L'exposició ens apropa a l'efímer art del gravat on el que es pretenia era mostrar fragments de la quotidianeïtat d'uns temps quan la imatge encara no tenia el poder que té en els nostres temps. Les temàtiques eren variades i van anar canviant segons els gustos, necessitats i mentalitats de cada etapa. Per aquest motiu trobem gravats que mostren imatges sumo, teatre kabuki, vida quotidiana, belleses japoneses, estampes eròtiques i tot tipus de paisatges.
És francament recomenable.
Les paraules que encapçalen l'exposició són un bon resum de la mateixa:
"viure tan sols el moment present, lliurar-se en cos i ànima a la contemplació de la lluna, de la flor del cirerer i de la fulla d'auró..., no deixar-se aclaparar per la pobresa i no deixar que se't reflecteixi a la cara, sinó deixar-se portar, com una carbassa que sura pel riu, d'això se'n diu ukiyo"
(Asai Ryoi, Contes del món efímer, cap al 1665)

1 comentari:

XaviCAQ ha dit...

La veritat es que tinc ganes de veure-la (encara no hi he anat). Ukiyo-e és una tècnica japonesa de gravat sobre fusta que va influenciar molts artistes al segle XIX. Sense anar més lluny Van Gogh es va deixar seduïr per les imatges de vius colors i traços definits d'autors com
Hiroshige
. Quan vaig visitar el Van Gogh Museum a Amsterdam ho vaig poder comprovar.

Molt interessant el blog !!

Xavi

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails