dilluns, 17 de gener de 2011

I el millor film català de l'any és...

Aquesta nit el cinema català es posarà de gala per celebrar la seva IIIª edició dels premis Gaudí. Més enllà de la "parafernàlia" que hi pugui haver al voltant de tot plegat, se n'extreu una lectura positiva que és la promoció d'un cinema fet per professionals de casa i haver superat el trauma que el cinema català durant molts anys era més aviat mediocre.
Cal dir que als darrers anys s'han fet algunes bones pel·lícules. I tinc molt clar que si hagués de premiar quin ha sigut el millor film català del 2010 li donaria a...

Pa negre és una bona pel·lícula que recrea el món que l'escriptor Emili Teixidor va descriure en les seves novel·les. Bona adaptació, bones interpretacions, bon guió...en definitiva tota una sorpresa que esperem que sigui recompensada amb bons premis.

2 comentaris:

FRANCESC PUIGCARBÓ ha dit...

la novel·la em va agradar força, la pel·lícula no l'he vist, però la majoria que ho han fet diuen que està molt bé. I quan fem alguna cosa bé s'ha de dir que en cinema anem sempre arrossegant l'ala.

Clidice ha dit...

Vaig llegir alguns comentaris negatius sobre la pel·lícula perquè insistien en què el llibre la superava àmpliament. No sóc gaire d'entusiasmar-me amb el cinema, però vaig veure Pa Negre (al Girona) i em va sorprendre agradablement, ben feta, ben travada, amb una producció excel·lent. Que no és el llibre? És clar! ni falta que fa! Crec que ambdues coses funcionen perfectament l'una sense l'altra i que la pel·lícula sortosament no destaca per la seva excel·lència gràcies a que ha estat un any on s'han fet molt bones produccions. Ja va bé :)

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails