dilluns, 25 de maig del 2009

Àngels i dimonis


Angels & Demons
(Angeles y demonios/ Àngels i dimonis)
EE.UU., 2009 direcció: Ron Howard
Interpretada per Tom Hanks, Ewan McGregor, Ayelet Zurer, Stellan Skargard, entre altres.
2ª adaptació cinematogràfica d'una obra del novel·lista de Best-sellers americans Dan Brown.
Ens trobem davant d'una d'aquelles pel·lícules que previament abans de l'estrena ja se n'han fet vàries cròniques que la informació jo pugui donar en un simple post pot ser totalment vanal.
En els darrers temps la indústria del cinema s'ha entestat a portar a la gran pantalla grans fenomens editorials. El proper serà d'aquí pocs dies amb l'estrena en format cine de la primera part de la triologia Millenium basada en els llibres de l'autor suec Stieg Larsson.
Tal com va passar amb el Codigo Da Vinci, el fet d'anar a veure la peli no es tant per deixar-se impressionar per històries que han sigut llegides per milers de lectors o que aquests lectors s'han cansat en comentar-nos els arguments, sinó en deixar-se portar per les maneres com el director ens mareja en el cas del Codigo Da Vinci per París i Londres i en aquest cas per Roma.
Em va passar que abans que comencés la peli tres amigues s'explicaven entre elles amb pèls i senyals les intrigues i secrets de la novel·la. Vaig estar a punt d'aixecar-me i canviar-me de lloc, però afortunadament les tres cotorres van callar. Això sí, ja m'havien xafat algun dels secrets que havia oblidat de la novel·la.
Recomenable? Realment és una pel·lícula molt entretinguda, un tour de force per Roma. Tot comença amb el segrest de 4 cardenals que seran executats per una misteriosa secta anomenada els Iluminati. El Dr. Langdon es passa mitja peli intentant salvar els cardenals i desxifrant els secrets i sobretot intentant evitar que el Vaticà al final de la peli salti pels aires. Ah, me n'oblidava...tot transcorre a partir de la mort d'un Papa.
Per més inversemblants que siguin, és una pel·lícula que no dona treva a l'espectador per preguntar-se si allò que veu és creïble o no. El millor és disfrutar de l'aventura. Aventura recomenable per aquells que vulguin una tarda o vespre d'intrigues vaticanes.

1 comentari:

caterina ha dit...

Vaig llegir el llibre fa uns anys i em va cansar força. Hi ha massa acció, constantment passen coses, el ritme és trepidant... Vaig arribar al final com si jo fos Robert Langdom, esgotada :) La pel·lícula no sé si l'aniré a veure. Encara no ho he decidit...

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails