dijous, 9 d’abril de 2009

Quan la terra tremola...

Fotos de l'abans i després...

Hi ha catàstrofes africanes, asiàtiques, americanes, caribenyes provocades per les tremolors de la terra. Quan passen ens sentim segurs perquè creiem que passen molt lluny de les nostres terres. Necessitem sentir-nos segurs...però que passa quan ho perds tot? Sempre s'havia dit que el Mediterrani era una zona, estadísticament parlant, més segura a nivell de catàstrofes naturals. Lamentablement, des de dilluns, un fort terretrèmol i les múltiples rèpliques durant tota la setmana han afectat la regió dels Abruços al centre d'Itàlia. Aquila i els poblets de tota la regió s'han convertit en runes en poc segons. Segons la informació dels mitjans la reacció de les autoritats, govern, protecció civil i voluntaris ha sigut molt ràpida i correcte han pogut aixoplugar com han pogut tots els damnificats.

Si escric aquest post és perquè durant aquesta setmana m'han sobtat vàries reaccions i ho volia comentar...
1r)TOTA LA SOLIDARITAT I CONDOL AMB ELS HABITANTS DE LA REGIÓ DELS ABRUZZOS. Hi ha frases d'alguns habitants colpidores com:
"en poc segons se'ns va caure el futur".

2n)La reacció del govern ha sigut correcte a excepció del seu primer ministre, el Sr.Berlusconi. No oblidem que tot plegat, a dia d'avui ha causat més de 270 morts, més d'un miler de ferits, 20.000 persones sense casa i un llarg etcètera de destrosses materials. Davant de tot això: com es pot tenir la vergonya i poca decència d'afirmar que pels damnificats seria com un capdesetmana de càmping? Li agradaria al Sr.Berlusconi està d'acampada després d'haver-ho perdut tot? Francament declaracions d'aquestes són de targeta vermella i expulsió com a mínim! I ens haurien de portar a una reflexió de quins polítics tenim en determinats països d'Europa.
3r) Quina ha sigut la reacció de la U.E.? El seu suport serà bàsic per distribuir ajudes per reconstruir la zona. Afortunadament la societat civil és molt més ràpida que tots els polítics junts i des de casa nostra el mateix dia dels fets ja varen viatjar diversos equips d'especialistes i voluntaris amb gossos rastrejadors.
4t) Una notícia que em va sobtar és les declaracions d'un suposat entès que havia prevís que passaria tot plegat i les autoritats l'havien denunciat per alarmista. Oportunisme? Veritat? http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=601688&idseccio_PK=1007
5è)El dijous Sant és el dia de l'Amor Fratern. Especialment en aquests dies, des d'aquí, TOTA LA MEVA FRATERNITAT AMB ELS HABITANTS D'AQUESTA REGIÓ.

Cap comentari:

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails