dilluns, 23 de març del 2009

Ja és història!

El 9 de març del 2001 es va clausurar definitivament el servei militar obligatori a partir del 31 de desembre del mateix any. Ara es cumpleixen 10 anys de la tramitació i posterior aprovació de la llei que suspenia el servei militar obligatori a l'Estat espanyol. El maig d'aquest any farà 10 anys. Un fita que va suposar molts esforços de lluita social, política i judicial.
Aquest és un post d'homenatge a la lluita de tots els joves que varen formar part del Moviment d'Objectors de Consciència (M.O.C.) i de Mili KK. que pronunciaven aforismes com: "Els joves d'un món sense guerres són els joves que refusen fer el servei militar" o "L'obediència no és cap virtut sinó la pitjor de les temptacions". Gràcies a la feina i a la lluita dels joves dels 80, els joves dels 90 poguerem acollir-nos a la prestació Social Substitutòria. I d'altres optaren per la via de la Insubmissió. Evidentment els nostres avis no arribaren a entendre mai el perquè el nen no fa la mili...
Què en queda de l'antimilitarisme d'aquella època? Sempre hi ha joves compromesos i per això molts joves sortíren al carrer l'any 2003 per dir "No a la Guerra!". Afortunadament això de la Mili va passar a millor vida i els joves d'ara tenen altres preocupacions importants com enfrontar-se a l'accés a la vivenda, l'atur, la precarietat laboral, el pla bolonya, i un món en constant evolució i crisi que fa que molts joves visquin sempre en un estat permanent de provisionalitat.
+info a l'article de l'Avui:
http://www.avui.cat/article/tec_ciencia//52007/marcats/la/mili.html
Amb aquesta notícia també he recordat algunes cançons de fa 20 anys que en parlaven...





Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails