dissabte, 28 de juny de 2008

Una presentació...


El passat dia 10 de juny un servidor va ser convidat per participar en una presentació de llibres i posterior tertúlia entorn l'accés dels joves al món de l'edició. L'acte es va celebrar a l'Ateneu Barcelonès. http://www.ateneubcn.org/
En el seu dia vaig suggerir a la Junta de l'AJELC - http://www.ajelc.cat/ - alguna activitat on els autors afins a l'associació poguessin retrobar-se i comentar en una tertúlia les seves novetats editorials. Així doncs en David Jané periodista i president de Joves Escriptors va fer el paper de cordinador de l'acte i va presentar els diferents convidats perquè fessim cinc cèntims de les nostres novetats editorials.
Vàrem patir la maledicció que aquell mateix dimarts hi havia fútbol i un dimarts a mitja tarda és a vegades difícil que la gent participi en aquest tipus de propostes. Tot i que la sala era gairebé buida, els pocs assistents a l'acte ens feren el caliu suficient perquè tot plegat semblés un reunió de vells coneguts de l'Associació.
En Xavier Gual - http://www.xaviergual.com/ - va parlar en nom de la Núria Albertí la seva parella que en els darrers anys ha publicat diferents llibres de literatura infantil però que per la seva recent natalitat (felicitats Núria i Xavi!!) no va poder assistir. En Xavier va parlar del seu darrer llibre "Estem en contra", darrer premi Pere Quart d'humor i sàtira. (prometo un post parlant del llibre perquè bé s'ho val...) i dels "intringulis" editorials entre que guanyes un premi i et publiquen el llibre.
La literatura infantil també va ser present amb l'obra de la Cinta Arasa. La Cinta ens va fer cinc cèntims del seu conte "On és el sol, cucafera?" publicat per http://www.aeditors.cat/.
Un servidor va parlar de l'accés al món de l'edició a través de les editorials petites i independents que publiquen llibres amb el règim de la coedició. (que no és res més que el finançament conjunt de l'edició entre autor i editor). M'hauria agradat poder mostrar el parell de llibres que m'han d'editar als presents de la tertúlia però no va poder ser.
En David Jané, la Cinta Arasa, conjuntament amb en Jordi Prenafeta són autors que han participat en l'última entrega dels llibres del col·lectiu 21 x 21. (on un servidor també hi va publicar contes en el seu moment)
L'última entrega de 21 x 21 és el recull titulat "Onze pometes té el pomer". El títol és una clara referència a un tipus de literatura que en el seu moment feia als anys 70 el col·lectiu Ofèlia Dracs, que en aquest cas són els autors del pròleg. L'erotisme és l'ingredient dels contes d'aquest llibre i en el seu dia quan van presentar ara fa uns mesos el llibre a la Catalònia, el llibre va tenir una bona acollida.
Finalment es va convidar un vell conegut de l'Associació i un escriptor amb una bona trajectòria. És en Jordi Mata - http://www.jordimata.com/ En Jordi ens va fer cinc cèntims del seu darrer llibre "Un cadàver exquisit"publicat per Edicions 62. Ens va fer cinc cèntims del punt de partida del llibre...Què va passar a Catalunya als anys previs a la Guerra de Successió?
Fins aquí cinc cèntims del que va ser aquesta tertúlia on els companys, vells coneguts de l'Associació vàrem aprofitar per retrobar-nos i xerrar sobre el món editorial. (La foto la va fer la Sandra Comas, gràcies Sandra!!)

Cap comentari:

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails